Китайците монтираха близо 700 дървени кошера на скала. Тя е разположена на 1200 м над морското равнище в природен резерват Shennujia в провинция Хубей, предаде порталът gismeteo.ru.
 
Пчелинът наподобява небостъргач, който имитира естественото местообитание на дивите пчели. Условията за работа на пчеларите са меко казани екстремни.
 
В някои райони на Китай пчелите на практика са изчезнали, а стопаните са принудени да опрашват културите си ръчно с метли от пера. Затова те търсят начин да привлекат дивите пчели към преселване и да увеличат броя им.
 
Основният фактор, който застрашава пчелите от изчезване, са пестицидите. Те оказват остър, хроничен ефект върху тях и други опрашители, които са решаващи за световното производство на храни.
 
 
Пчелинът, построен от китайците високо в планината, печели от уникалния климат на природния резерват, който попада в няколко зони – субтропичен, топъл умерен, умерен и студен умерен. 
 
Богатата флора и фауна осигуряват достатъчно прашец за пчелите. Цифрите говорят за 1131 вида растения, 54 вида животни, 190 вида птици, 12 вида влечуги и 8 вида земноводни.