Предстоящото традиционно изложение СТЕКСПО 2019 тази есен ще бъде много по-различно от всяко предишно издание, съобщиха организаторите.

СТЕКСПО 2019 събира топ експерти от САЩ и Европа

Посетителите на мегафорума на 1 и 2 ноември в Международен панаир – Пловдив, ще видят елитна генетика, представена от 11 месодайни породи и кръстоски.

Ще бъдат представени близо 100 животни от различни породи – Абердийн Ангус, Херефорд, Лимузин, Гаскон, Симентал, Шароле, Кианина, Маркиджана, Пиемонт и кръстоски. При набиране на достатъчно животни ще се проведе търг.

Както Агри.БГ писа, за първи път през тази година СТЕКСПО се отваря и в посока на овцевъдството. В престижното издание ще бъдат представени породите Лакон, благодарение на съорганизаторите на форума - Асоциация за развъждане на породата у нас, както и Съфолк - единственото чистопородно стадо у нас. 

По време на СТЕКСПО за децата ще се грижи екип от професионалисти в сферата на зимните спортове и скалните развлечения - ски и сноуборд училище „Черният кон", „Burton snowboards” България и „Пампорово” АД. 

Най-малките ще могат да се потопят в света на сноуборд и ски приключенията. Екипът е подготвил специално за СТЕКСПО 2019 едно от най-иновативните сноуборд обучения - „riglet“ парк, където децата ще получат основни умения в сноуборда. 

След това най-малките ще се впуснат в развитието на придобитите умения. Те ще се забавляват с разучаването на различни видове скокове, ротации и трикове с други развлечения - батут и въздушна възглавница.

За почитателите на ските е подготвен ски симулатор, наподобяващ спускането по снежните писти. Изградено е „нинджа“ трасе - поредица от препятствия, които развиват баланса, ловкостта и интелекта.

Едно от големите атракции е пристигането на елена Руфолф специално за СТЕКСПО. Децата ще могат да нахранят както него, така и малки агънца и теленца. Това ще им помогне да се докоснат до селския живот и да опознаят животните отблизо.

На форума ще има и фермерски пазар. Посетителите на изложението ще могат да дегустират екологично чисти продукти, предложени директно от производителите.

Резервирайте своето участие на http://steakspo.bbab.bg/form.html или на касите на Международния Пловдивски Панаир в дните на изложението.