Депутатите отложиха наредбата по Закона за горивата с 6 месеца. Законопроектът бе приет окончателно на второ четене.
 
 
Той е внесен от министерския съвет и първоначално с него се предлагаше законът да влезе в сила не на 28 януари 2019 г., а от юли 2019 г. и да бъде удължен до 1 август 2019 г. срокът за изработване на наредбата, с която се определят редът и условията за водене на регистъра на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Между първо и второ четене на комисия депутатите решиха да отложат само срока за изготвяне на наредбата.
 
Законът за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, или по-известен като Законът за горивата, беше приет от парламента през лятото на 2018 г. и трябва да влезе в сила от 28 януари 2019 г. 
 
На 9 януари 2018 г. инистерския съвет предложи на Народното събрание да отложи срокa за влизане в сила на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, по-известен като Закона за горивата. 
 
Предложението е той да започне да действа от 1 юли, а не от края на януари, както би трябвало да се случи. 
 
В аграрните среди също има известни резерви относно закона и дори миналата година за малко не се стигна до протести. 
 
Иначе срещу закона се обявиха от Националното сдружение на търговци и превозвачи на горива (НСТПГ), според които той ще доведе до фалита на дребните фирми с бранша и така на пазара ще се получи монопол на няколко големи компании. От НСТПГ обявиха, че подготвят незабавни и безкрайни протестни действия по примера на „жълтите жилетки“ в Париж. Заради отлагането на влизането в сила на закона от Българската петролна и газова асоциация заяви, че напуска КРИБ.