Шест Майски вечери при Оптиком в цялата страна, над 1100 гости, 28 закупени земеделски машини на промо цени и 120 подарени ваучери за отстъпки – така в цифри може да се обобщи инициативата на фирма Оптиком, проведена през тази пролет в Монтана, Плевен, Пловдив, Стара Загора, Разград и Добрич.


По време на кампанията земеделските производители имаха възможност да се запознаят с екипа, базите и наличните машини на Оптиком; получиха консултации за новите възможности за финансиране в ПРСР 2014-2020. Проведоха се и атрактивни игри и томболи с големи отстъпки, в които фермерите закупиха трактори Landini, комбайн Laverda, товарачи JCB, сеялки и култиватори Monosem, тороразпръскващи машини Sulky, продълбочители Dondi, плугове Ovlac и др. 120 от гостите получиха ваучери за 20% отстъпка за покупки на резервни части, консумативи, масла за агротехника от цялата търговска мрежа на Кооперация "Китка" и Оптиком ООД.



ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:


 

Веселин Генев, Управител на Оптиком ООД заяви: „Ние като компания знаем, че срещите с нашите клиенти, с нашите партньори лице в лице са изключително важни. През месец май – месецът, в който определено работата на полето не е толкова усилена, да се срещнем с нашите клиенти, да им предложим нещо интересно, да им дадем възможността да опитат своя късмети след това да поговорим с тях за техните планове. Тъй като срещите с тях са от изключително значение“.
 

Началото на Майски вечери при Оптиком беше поставено с първа копка на търговско-сервизен комплекс в Монтана. На собствен парцел от 7400 кв.м Оптиком ще изгради административни, сервизни и търговски помещения, както и модерна експозиционна площ за машините, които предлага – JCB, Landini, McCormick, Мonosem, Sulky, Ovlac, Laverda и други. Базата трябва да е готова в средата на 2015 г.

 

На 29 май по време на „Майски вечери при Оптиком“ фирмата откри нов търговско-сервизен център в Стара Загара с разгъната застроена площ от 2200 кв. м. В изграждането на новия комплекс досега са вложени 2,5 млн. лв. и това е първата част от нов централен търговско - административен комплекс на компанията, в рамките на който до края на 2016 г. ще бъде изградена и нова сграда на управлението на фирмата.

 

Майските вечери при Оптиком приключиха с откриването на нов търговско-сервизен център в гр. Добрич, в чието изграждане са инвестирани над 1,5 млн. лева. Той е с обща разгъната застроена площ 990 кв.м и с нови бетонови площадки от 3000 кв. м. Предимство за клиентите е удобното разположение на базата (на околовръстния път до разклона за Балчик), високия професионализъм на сервизния и търговски екип, възможностите и високото ниво на оборудване за всякакви ремонти и поддръжка на селскостопански машини, както и голямото разнообразие от резервни части, консумативи и масла за всички марки агро-техника.

 

Алексей Върбанов от партньорите Агростарс каза: „Опитахме се да направим база, която да отговаря на изискванията на всички клиенти, с които работим – да можем да покрие както продажбите, така и сервиза на машините. Винаги сме се стремяли не само да продаваме, а и да обслужваме машините, които продаваме, защото най-лесно е да продаде, но не обслужиш ли машината качествено – никога няма да се върнат при теб. Както се казва първата машина я продава търговецът, а всички следващи ги продава сервизът.“

Оптиком продължава своята амбициозна инвестиционна програма 2011-2015 г., чиято основна цел е да утвърди позициите си на пазара на земеделска техника, като бъде по-близо до своите клиенти и постоянно повишава качеството на предлаганите услуги.


От Оптиком обещават, че срещите с клиенти ще се превърнат в традиция и ще имат продължение и развитие, заедно с полевите демонстрации на земеделските машини, особено тези на място в стопанствата на самите клиенти.

 

Наскоро отвореното търговско-сервизно представителство на Оптиком в Карнобат също очаква своите клиенти

 

Инициативите на Оптиком продължават, като се очаква скоро да е готов изцяло нов уеб-сайт на компанията, който ще е с по-лесна навигация, повече и по-нова информация за всеки потребител.

 

Оптиком ще очаква своите настоящи и бъдещи клиенти и на селскостопанското изложение БАТА АГРО от 26 до 29 август в Стара Загора с много нови машини и още изненади.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!