Селскостопанска постройка, 80 тона балирано сено, прасе и два мотоциклета изгоряха в зловещ пожар в родопското село Борино през уикенда. 
 
 
След подаването на сигнала за стихията – в 18:30 ч., в петък вечерта, три екипа огнеборци от Доспат и един от Девин се отзовали. Заедно със стопанина, рамо до рамо с пламъците се борили и десетки хора от селото. 
61-годишният фермер, с помощта на съседите си, успял да успял да изведе от постройката 30 крави, кон и овца, но всичко останало е било обхванато от огнения ад. За щастие, няма пострадали хора, допълват от пожарната, цитирани от dariknews.bg. 
 
Близо 19 часа са били необходими на огнеборците да потушат пламъците, като имало реална опасност те да се пренесат до близка къща и гаражи за автомобили.
 
Последните въглени били загасени в ранния неделен следобед. В момента криминалисти работят по изясняване на инцидента и причините за него. Работи се по всички версии.
 
Специалисти по противопожарна охрана съветват да се обърне специално внимание на безопасността на електрическите инсталации и на машинния парк в стопанствата. Разбира се, униформените не изключват и човешка ръка да е драснала клечката.