Образованието в сектор земеделие трябва да бъде отворено към иновациите и бизнеса, за да бъде конкурентоспособно. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова на среща с Жан-Клод Бутейе от Министерството на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите на Франция и Стефан Робер, френски съветник към Министерството на земеделието и храните на България.

 

Зам.-министър Маринова подчерта, че средното и висшето образование са фундамент за развитието на българското земеделие. На срещата беше обсъдено и предложение за подготовката на програма за сътрудничество между двете страни в областта на образованието, иновациите и науката в земеделието.

 

Основните приоритети ще бъдат създаването на стратегическо партньорство в областта на средното и висшето образование и двустранният обмен на опит чрез стажове на ученици, студенти и обучаващи се в областта на земеделието. От своя страна г-н Бутейе изрази задоволство от качественото и разностранно образование в аграрния сектор на България.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!