Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) започва партньорство с Руската асоциация на производителите на агротехника „Росагромаш“. Председателят на НАЗ Ангел Вукодинов участва в Кръгла маса по покана на „Росагромаш“, която се проведе в рамките на международното изложение за селскостопанска техника Агритехника 2013 в Хановер, Германия.


На срещата присъстваха, както представители на водещи руски заводи за производство на селскостопанска техника, така и на българския земеделски бизнес. В своето изказване председателят на УС на НАЗ Ангел Вукодинов представи на присъстващите структурата и същността на Асоциацията и българските зърнопроизводители, състоянието на пазара и нуждите от нова земеделска техника в България.


Форумът завърши с подписването на меморандум за сътрудничество между НАЗ и „Росагромаш“, съгласно който ще се осъществява обмяна на информация за пазара и производството на машини. Ще се организират и посещения на български и руски делегации в двете страни, съобщиха от НАЗ.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!