В декларация изпратена до медиите късно снощи, от Националната асоциация на зърнопроизводителите ( НАЗ ) се обявиха в подкрепа на протестите на своите колеги от сектор животновъдство, както и в подкрепа на протестите на студентите.

 

Само преди дни от НАЗ изразиха своето силно недоволство от това, че подписаните от тях финансови договорености на среща в Министерски съвет на 1-и Октомври, са били "брутално потъпкани" от Комисията по бюджет и финанси, където бяха приети напълно противоречащи на договорените с министър-председателя Пламен Орешарски, министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков и заместник-министъра на финансите Людмила Петкова условия за прилагането на механизъм за обратно начисляване на ДДС при доставки на зърнени и технически култури.

 

Ето и декларацията на браншовата организация :

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

 

Националната асоциация на зърнопроизводителите остро се противопоставя на лъжите и липсата на морал в политиката и управлението на Родината ни!

 

В качеството си на български производители, български данъкоплатци и български граждани настояваме договореностите да се спазват, настояваме за морал и почтеност в бизнеса и управлението.

 

Подкрепяме протеста на животновъдите, заставаме зад устрема и смелостта на българските студенти за морал и достоен живот.

 

НАЗ се обръща към всички политици и управленци:

СПРЕТЕ ДА НИ ЛЪЖЕТЕ! Ще защитаваме земята си, хляба си, правата си и бъдещето на децата си с всички средства!

 


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!