Днес се открива Национално изложение по животновъдство - Сливен 2013, което ще се проведе в два дни - на 21 и 22 септември. В първия ден на изложението акцентът ще е върху говедовъдството. Пред посетители и гости ще бъдат представени 180 говеда – 120 юници и 60 подрастващи женски за разплод. Практически това обхваща всички породи говеда, които се отглеждат в България, заявиха пред Фермер.БГ организаторите.

 

В рамките на изложението ще бъдат показани и френските породи месодайни говеда Шароле, Лимузен, Вожен. След официалното откриване, което по информация от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) ще е в 10 ч, ще се проведе презентиране, оценка и награждаване на животните и техните собственици. Говедовъдното изложение се организира от АРЧШП гр.Русе, НАРГПМС гр.Плевен, АРКП гр.Севлиево, АРМПГ гр.София, АБРГД гр.Смолян, заедно с ИАСРЖ.

 

Във втория ден на изложението ще бъдат представени овце, кози, коне и кучета. Националното изложение по животновъдство град Сливен е най-мащабното по рода си у нас животновъдно изложение, посочиха организаторите от ИАСРЖ. Целта е да се демонстрира богатото биологичното разнообразие от видове и породи стопански животни, отглеждани в България, да се покажат достиженията на животновъдството, както и да се определят насоките за развитие на селекцията.

 

Изложението в Сливен е и отлична възможност за обмен на опит между българските фермери, както и осигуряване на контакти с фирми, предлагащи оборудване за животновъдни сгради, фуражи, ветеринарни препарати, научна литература и други услуги.Изложението в Сливен се организира с подкрепата на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

 

Очаквайте подробности!

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!