Фондация „Д-р Стамен Григоров“, община Трън и Асоциация на млекопреработвателите в България организират Национален празник на киселото мляко на 28 юни в град Трън. 

Идеята е да бъде популяризирано българското кисело мляко, производството и консумацията на български традиционни млечни продукти.

Програмата на Празника включва : Международна научно практическа конференция, в която ще участват и представители на асоциация „Клъстер сирене – Юг“ град Ниш. Ще бъдат рзгледани, въпроси касаещи   чистотата на млякото и млечните продукти, възможностите за финансиране по ПРСР. Националният гаранционен фонд и Българска банка за развитие ще представят възможностите за партньорство с фермерите и предприемчивите хора от пограничните региони.

Като на всеки празник е предвидена фолклорна програма. Най-голямата атракция на Празника ще бъде дегустацията, тъй като  фирми, произвеждащи промишлено  мляко и млечни продукти ще се състезават с домашно приготвени такива в конкурса „Млечните продукти в моя дом“.

Ще бъдат отворени вратите на Музея на киселото мляко в с. Студен извор и къщата музей на откривателя на лактобацилус булгарикус „Д-р Стамен Григоров“.
  
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!