Български фермери и фермерски организации имат възможност да участват в програма „Кохран“ на Департамента по земеделие на САЩ. Департаментът по земеделие на САЩ, със съдействието и финансовата подкрепа на фондация "Америка за България", започнаха приема на документи за стипендиантската програма "Кохран" 2014 за България.

 

Темите в програма Кохран“ тази година са свързани с подобряване конкурентоспособността и устойчивостта на българското земеделие в секторите: "Плодове", "Зеленчуци" и "Дървесни ядки". Участие в програмата могат да вземат представители от агробизнеса, университетите и други организации от областта на земеделието. Кандидатите могат да бъдат фермери, мениджъри, технически специалисти, учени, преподаватели. За предпочитане е участниците да владеят писмено и говоримо английски език, но владеенето на езика не е задължително условие.

 

Заявленията трябва да бъдат попълнени на английски език и изпратени или представени в офиса на Представителството на Департамента по земеделие на САЩ в София. Крайният срок за подаване на документите е 14 февруари 2014 г. Кандидатите ще бъдат интервюирани от представители на Департамента по земеделие на САЩ - Вашингтон, които ще посетят България в периода 24- 28 февруари 2014 г.

 

Допълнителна информация може да получите от Мила Бошнакова и Александър Тодоров, служители в Представителството на Департамента по земеделие на САЩ в София,
на тел.: 02/939 5720 и 02/939 57 74.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!