Средните цени на едро и на дребно на яйца за страната се задържат на нивата от предходната седмица. Изключение прави средната цена на дребно на яйца - размер L в по-малките магазини, при която се отчита леко повишение. 
 
Средната цена на едро на яйца с размер М за страната се запазва на ниво от 0,21 лв./бр. По области, стойностите се движат в интервала от 0,17 лв./бр. (Хасково) до 0,23 лв./бр. (Смолян). Седмични ценови изменения се наблюдават само в Сливен и Ловеч, съответно увеличение с 0,01 лв./бр. и намаление с 0,01 лв./бр.
 
По области, яйцата с размер L се търгуват в ГТВ на цени от 0,27 лв./бр. (Перник) до 0,30 лв./бр., без отклонения спрямо предходната седмица.
 
Маржът между цените на едро на яйца – размер М и тези на дребно е средно 0,04 лв./бр. за ГТВ и 0,02 лв./бр. за ДТО, като най-голяма разлика е налице в Хасково - 0,09 лв./бр. за големите супермаркети и 0,07 лв./бр. за по-малките магазини. В Смолян яйцата се предлагат на дребно в ДТО на по-ниски цени от тази на едро, с 0,02 лв./бр.