Ефективното хранене на телето и свързаното с него управление може да сведе до минимум бъдещите здравни проблеми на стадото, да намали разходите, да увеличи доходите и да създаде стабилна основа за растежа на вашия бизнес. 
 
 
В рубриката ни „На фокус“ днес ще ви запознаем с робот за хранене на телета. На пазара има редица предложения от този тип. DeLaval CF500 е едно от тях. Роботът гарантира оптимален подход при храненето на телетата, чрез предоставянето на малки индивидуални ежедневни дажби. Този метод позволява на телетата да смилат правилно храната си и насърчава бързия растеж, като ограничава и разхищението на фуража.
 
 
Роботът DeLaval CF500 е предназначен за до 50 телета. Сред основните предимства е автоматичното почистване на машината, което е от особено значение за здравето на телетата. Роботът има удобен за ползване ръчен терминал, разположен в близост до телетата за най-добър възможен преглед. Ръчният терминал има редица функции, които улесняват работата при храненето на животните. Една от тях е предварително въведени програми за хранене.
 
Други предимства:
- спестява време;
- автоматизира работните процеси;
- създава строга метаболична програма индивидуално на всяко животно;
- по-малко преносими зарази.