Комбайнът IDEAL Fendt/Massey Ferguson  стана „Машина на годината 2018“, в чието жури участва Трактор.БГ. 

Линията на американския гигант AGCO включва три модела IDEAL 7, IDEAL 8 и IDEAL 9, които се предлагат в три версии – стандартна, PL (ParaLevel) за неравни местности и T (track).
 
 
IDEAL е с най-големия бункер от всички, предлагани на Стария континент. Машината разтоварва зърното с най-високата скорост в Европа и има най-голямата площ на вършитба.
 
За гарантиране на максимална производителност и оптимален разход на машината се предлага с мощност от 451, 538 и 647 к. с., задвижвани с двигатели MAN и AGCO Power. 
 
В комбайна е внедрена нова система Helix. Тя включва най-дългия ротор на пазара с дължина 4,84 м и диаметър 600 мм. За да бъде натоварването постоянно, елементите му са поставени спираловидно. С тази система се увеличава производителността на машината. Комбайните IDEAL 8 и 9 работят с двойна роторна система, а IDEAL 7 е с един ротор.
 
 
Бункерът на комбайна има капацитет от 17 100 л, а бързината на прибирането става с 210 л/сек
Новост е автоматичното свързване на хедера, което става със системата AutoDock. 
 
IDEALharvest  пък е функция, която позволява да се види какво е натоварването на вършачната и почистващата система в реално време, което става чрез сензори, а освен това с тази функция може  автоматично да се коригира разстоянието между контрата и скоростта на въртене на роторите.