Може да се наложи да поискаме удължаване на срока за работа по Закон за собствеността, поземлените отношения и опазването на земеделските земи. Това каза министърът на земеделието Румен Порожанов по време на заседанието на комисията по земеделие в Народното събрание. 
 
 
„Има различни интереси, свързани със собственици на земеделски земи, на ползватели и на арендатори. Много е труден балансът в цялото това отношение“, каза министърът. 
 
Той обясни, че в момента се правят анализи на всички становища, които са подадени в определения срок до 16 януари, а освен това Порожанов съобщи, че предстоят разговори с по-големите асоциации, който са активни по темата. 
 
За разлика от представители на различните сектори, свързани със селското стопанство, които смятат, че проектът на закона е по-лош от предишния, Порожанов обяви, че нормативният акт е „надграден“ след първоначалния му вариант.
 
 
„Може би някои регулации, които са заложени на експертно ниво, са подразнили повече бранша. В момента анализираме всички становища“, добави министърът, цитиран на Фейсбук страницата на Десислава Танева, председател на Комисията по земеделието и храните в парламента.