Идеята за обединение на фермери с цел взаимопомощ в сектор Животновъдство не получава добри отзиви от страна на фермерите, тъй като средствата, които са вложени в отделните ферми и оборудването им, не са еднакви за всички. Това каза председателят на Асоциацията на млекопроизводителите в Пазарджишко Румен Георгиев за Фокус.
 
„В последните години намалява броят на кравите, които се отглеждат във фермите. Сега едни от най-големите ферми в региона имат около 100 броя животни. Стадата са различни, разстоянията между фермите са отдалечени и няма как да се осъществява взаимопомощ. Младите фермери нямат нагласата да се борят за създаването и разработването на ферми, тъй като процесът е дълъг и трудоемък. Това не е сезонен бизнес, а се иска постоянна отдаденост и грижи за животните“, уточни Георгиев. 
 
 
Производителят обясни още, че в много от фермите обаче животните са подложени на мизерни условия, без необходимите здравни грижи, а в същото време фермерите претендират за повече субсидии, които не влагат по предназначение.