Министърът на земеделието и храните в оставка Мирослав Найденов изпрати благодарствено писмо до браншовите организации в агросектора.

В писмото той благодари за съвместната работа през последните години. Посочва, че се е стремил да се вслушва в съветите и препоръките на браншовите организации, защото те познават отблизо проблемите в отделните сектори.

В заключение Найденов посочва, че оставя стабилен земеделски сектор, който ще успее да продължи да се развива в рамката на многофункционалност, устойчивост и конкурентност.

Фермер.БГ публикува пълния текст на писмото:
 

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

 

Бих искал да ви благодаря за съвместната ни работа през последните години, в които аз бях министър на земеделието и храните. В живота на всеки човек има прагове на равносметка, за да може да продължи напред. Зад мен остава времето на упорит труд на висок държавен пост, където отговорностите бяха много големи и аз дадох всичко от себе си, за да може земеделието в България да върви успешно към своето европейско настояще и бъдеще.
 

Заедно с вас преминахме през трудни моменти, за да можем да постигаме онези резултати в работата, които не само в нашата държава, а и пред Брюксел имат лице, имат голямо значение за интеграцията на българския аграрeн отрасъл в Общия европейски пазар. При пътуванията си извън страната, аз винаги съизмервах какво ние сме постигнали тук с това, което другите държави притежават в областта на земеделието, за да успеем да взаимстваме добрите практики на европейските ни партньори. Вярвам, че поставихме началото на модернизацията на земеделието в параметри, които убеден съм след години ще покажат, че сме задали вярната посока.
 

Стараех се да се вслушвам в съветите и препоръките на браншовите организации, защото вие познавате отблизо проблемите в отделните сектори и работите усърдно в защита интерсите на земеделсикте производители.
 

Няма човек, който да свърши цялата работа в полето на своята изява. Аз не правя изключение. Вярвам, че оставям стабилен земеделски сектор, който ще успее да продължи да се развива в рамката на многофункционалност, устойчивост и конкурентност.
 

Европа задава високите обороти на Общата селскостопанска политика и те трябва да се следват неотклонно, ако желаем българското земеделие да бъде в синхрон с това на развитите европейски държави.
 

На финала отправям благодарност към всички вас за това, че сте ме подкрепяли в моята работа.
 

Пожелавам ви с успех да продължите напред!

 

МИНИСТЪР

Д-Р МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!