Днес съства на софийският градски съд върна на прокуратурата едно от трите дела срещу бившия шеф на Държавен Фонд "Земеделие" Асен Друмев. Причината е, че прокуратурата не е изяснила кои са пострадалите от престъплението по плащанията за 600 000 лв. от САПАРД за фирма "Памексвин". Обвинението срещу Друмев е за тежък случай на престъпление по служба.

Съдията Николай Младенов върна делото за доразследване, след като се оказа, че на заседанието присъстват всички заинтересувани без Министерството на финансите. Според прокурора Андрей Андреев ведомството на Пламен Орешарски е получило призовка, но я е препратило на фонд "Земеделие". Това би трябвало да означава, че пострадалият от престъплението е фондът, каза Андреев. Според него делото е щяло да продължи, ако е имало представител на министерството. По подобен начин финансовото ведомство провали иска за щети към бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев.

Във вторник фонд "Земеделие" внесе иск за 600 хил. лв. срещу Друмев. Той вече има условна присъда за неизгодни договори за наем и е обвиняем за незаконно одобряване на проекти по САПАРД за 48 млн. лв.