„Особено ми е приятно, че през последните 5-6 месеца, откакто работи това ръководство на министертвото, едни от първите, които ни подадоха ръка за съместна работа, бяха ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Диалогът с тях не е лесен, дори е труден, но когато целите са насочени в една посока лесно може да се разбереш.

 

Уверявам ви, че в този период, в който работихме заедно с ръководството на НАЗ, беше изключително ползотворен в името на всички зърнопроизводители. Бих казал, че ръководството на асоциацията беше повече в МЗХ, отколкото на полето“, обърна се министър Греков към участниците в Националния агро семинар, организират от НАЗ, който започна днес в Пловдив. И изрази благодарност към ръководството на НАЗ за „трудните моменти, в които бяхме заедно“.

 

Той определи работата си с асоциацията като диалог на толерантност и зваимно разбиране. „Това ни дава основание да вярваме, че една от най-големите браншови организации – НАЗ, поведе хорото така, че да вървят и другите организации. Сега всички се мерят с вас“, каза още министър Греков в приветствието си към форума на НАЗ, който съвпада със 7-ия рожден ден на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България. По думите на Греков НАЗ може да е най-активна и в създаването на Закона за браншовите организации.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!