Повторно нападение от мечката е регистрирано в Карлово само в рамките на четири дни. Мечката е атакувала кошерите на втори пчелар от квартал Сушица, след като само преди 4 дни животното нападна пчелина на Стоян Иванов.
 
Според Иванов, мечката е преместила зоната си на действие, а кошерите на новонапданият стопанин са по-малко и могат да изчезнат по-бързо. 
 
До момента мечката е унищожила 19 от 30 кошера на Стоян Иванов. Засега се смята, че тя не е стръвница, тъй като няма данни за нападения над животни, а експерти смятат, че  става въпрос за млада мечка, която е изгонена от гората от старите животните и в момента си търси територия.
 
От Министерството на околната среда и водите (МОСВ) обявиха в свое прес съобщение, че ведомството ще помогне на пострадалия пчелар за поставяне на електропастир. Миналата седмица мечката нападна пчелина на Стоян Иванов от Карлово, като преди това има информация, че е нападнала и убила около 20 овце в региона. От МОСВ съобщават, че към момента, инспекторите от РИОСВ- Пловдив са извършили проверка на място, за да установят размера на щетите и мерките, които следва да бъдат предприети, за да се защити имуществото на хората и да се прогони животното. 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!