На традиционния Фермерски фестивал в центъра на София днес ще има специално представяне на малиново и боровинково вино, а също и на натурален ябълков оцет.
 
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се провежда всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), като организатор е Фондацията за биологично земеделие Биоселена.
 
Производител на малиновото и боровинковото вино е фирма „Органик БГ“. От 12:00 часа посетителите ще могат да наблюдават подготвената демонстрация и да участват в дегустациите. С наближаването на коледните и новогодишните празници наред с органичните храни хората търсят подходящи подаръци и декорация.
 
 

За Фермерския фестивал на 19 декември се подготвя представяне на оригинални коледни играчки от пчелен восък.

 
Всяка сряда фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната. В шатрите пред министерството се продават краве, овче, биволско и козе сирене, както и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки.
 
Всички фермери и производители, които участват във Феста, са регистрирани по наредбите 3 и 26 на МЗХГ или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000 в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарска програма за сътрудничество, уточниха организаторите.