Магистралата за морето остави сергиите за плодове и зеленчуци в района на Сливен и Нова Загора без клиенти.

 

Добре познатият пазар в село Злати Войвода изглежда пуст. Повечето продавачи са се преместили на отсечката между Ямбол и Сливен. Възрастна жена от пазара в село Злати Войвода  заяви пред БНТ: „Сами сме, защото магистралата ни изяде хляба". В продължение на 25 години Мима Динева е продавала продукцията си на пазара в Злати Войвода. Сега продава край сливенската детелина, заедно с още няколко търговци, които с тревога мислят за предстоящото откриване на отсечката от Ямбол до Петолъчката. Жената споделя, че след това няма да има къде да отидат. Друг продавач пък казва, че с отварянето на магистралата се убивал малкият бизнес.

 

Тези от пътуващите, които са свикнали с крайпътните пазарчета, обаче имат решение, показа още репортажът на БНТ. Някои от пътуващите, спрели да си купят плодове, споделят, че ще излизат от магистралата и ще продължават да си взимат плодове от крайпътните сергии, защото продукцията е хубава и прясна. Други пътуващи пък казват, че сергиите с плодове по пътя няма да им липсват на магистралата.

 

Единствената алтернатива за застрашените търговци е да продават стоката си на едро. Но от това те не са доволни, защото изкупните цени били ниски. А пътуващите ще се задоволят с асортимента, предлаган от крайпътните бензиностанции.


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!