От шест години насам в Германия се провежда любопитно за земеделците проучване, което разкрива кои са любимите марки селскостопанска техника на съсловието.

Искат бързи зелени коридори и за агромашините

Тази година в челото е производителят Fendt, който принадлежи на американската корпорация AGCO. За компанията това не е първата година на лидерство. Fendt грабна приза още през 2018 и 2019 г. А конкуренцията изобщо не е слаба, пише Agroportal24h.cz.

В топ 10 на предпочитаните от германските фермери марки земеделска техника са още Claas, Amazone, Lemken, Horsch, Krone, Deutz-Fahr, както и марката New Holland, John Deere и Kuhn.

Fendt води с 59 точки, след него са Claas и John Deere. Спрямо една година по-рано лидерът в класацията е спечелил една точка по-малко.

ВИЖТЕ ВОДЕЩИТЕ НОВИНИ

Проучването DLG-Image Barometer оценява четири подкатегории - познаване на марката, лоялност към нея, удовлетвореност от марката и имидж. Точките, които дават четирите подкатегории, общо са 100.

Допитването е насочено към земеделските стопани с различни размери на фермите: стопанства с площ по-малка от 100 хектара, средни по размер стопанства с площ 250 до 500 хектара и големи стопанства с над 1000 хектара обработваема земя.

Анкетираните земеделски производители са имали средно 328 хектара през 2019 г. или с 6 хектара повече в сравнение с 2018 г. Средната възраст на анкетираните е 52 години, а една четвърт от стопанствата попадат в категорията на малките ферми.

ИЗПРАТЕТЕ НИ ВАША НОВИНА

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стабилност на пазара на трактори в Европа

Съвети към фермерите по време на епидемия

Електрическите трактори навлизат в живота ни