Неизвестни извършители са решили да се оборудват с трактори „Болгар” и са задигнали два от стопанство в тервелското село Орляк. От полицията уточняват, че кражбата е станала през нощта на 24 септември.

Полицаи задържаха крадци на орехи

Тежките машини са били паркирани в двора на бившия кравекомплекс в село Орляк, като липсата им е установена на сутринта. Извършителите обаче не са успели да отмъкнат и двата трактора. Единият е бил открит изоставен в близост. От полицията съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство.

Жители на село Орляк коментират няколко версии за кражбата на трактори, според една от които е евентуално отмъщение. 


Селото е част от община Тервел, в която се обработват 416 000 дка земеделска земя. В момента започва кампанията по сеитба на есенни култури, а в отделни стопанства приключва прибирането на царевицата. 


По-рано през септември неизвестен извършител е проникнал в паркиран зърнокомбайн в село Преселенци и е нарязал хидравличните маркучи и кабели от оборудването на тежката машина. Освен това апашът е отмъкнал ръчните инструменти и алуминиевата стълба на комбайна. През същия период от каварненското село Крупен е откраднато цяло стадо с овце и кози. Собственикът е подал сигнал за общо 67 броя животни.