Комбайните Claas Lexion 700 спечелиха два сребърни медала на световното изложение за селскостопанска техника Агритехника 2013 в Германия. Освен че въвеждат редица новости и подобрения при вече доказалите се модели в серията Lexion 700, Claas разширяват гамата си зърнокомбайни за жътвена камания 2014 с въвеждането на модела Lexion 740 с мощност 499 к.с.

Камерата за отчитане на качеството на зърното (Grain Quality Camera), въведена от CLAAS, e една от новостите, която донесе сребърен медал за иновации на немската компания.

Grain Quality Camera е цветна камера с висока резолюция, която се поставя на главата на подемника. Така може да се проследи ожънатата култура и качеството на зърната в общия поток на растителната маса. Това става чрез отчитане на счупените зърна и останалата незърнена маса.

Резултатите от камерата се отчитат чрез CEBIS терминала в кабината на комбайна чрез диаграми, което значително уселнява оператора и спестява обикновеното поглеждане в бункера за зърно. Това гарантира по-бърза и качествена жътва.

Grain Quality Camera ще се прилага при комбайните CLAAS Lexion 760, 770, 780.

Втори сребърен медал Claas получи за възможността за автоматична промяна на посоката на изхвърляне на комбайните чрез сензор за отчитане на ветровете и наклона на терена.

Сензорът  Wind and Slope Incline е разположен на двете задни конзоли на фаровете на комбайна. Той отчита едновременно страничните ветрове при определената позиция и наклона на терена, като се придвижва настрани или се завърта в зависимост от силата на вятъра. Благодарение на това разпределителят изхвърля сламата в правилната посока срещу страничния вятър или наклона и сламата се разпръсква равномерно.

Новост при комбайните Claas e централната система за контрол на налягането в задните гуми, налична за всички модели комбайни от серията Lexion 700.  Системата позволява налягането да бъде оптимизирано по време на работа на полето преди да бъде автоматично възстановено за движение по пътя.  Настройките се правят чрез CEBIS терминала в кабината на комбайните.

Пълна информация за портфолиото комбайни Claas на българския пазар можете да получите от Универсал НВГ – Долна Оряховица:

06173/ 29 70; 0887 413 014; 0889 231 012
[email protected]
www.universal-nvg.bg

 

Гледайте видеото тук!

 




 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!