Сигнал за кражба на вода за напояване в района на Ракитово стана повод за катастрофа и сбиване между производителка на картофи, други двама фермери и служител на „Напоителни системи“ в района.
 
 
При опит да избегне полицейска проверка за кражба на вода производителката на картофи от Ракитово Йорданка блъснала с буса си работник на „Напоителни системи“, разказа Дарик. Полицаите били повикани от служителя, след като той установил, че жената отклонява вода към свои насаждения, без да е платила за услугата.
 
Районният съд във Велинград е наложил глоба на нарушителката от 1000 лева, а сега тя обжалва пред Окръжния съд.
 
Пострадалият Васил Б. отишъл да провери оплакване на други селскостопански производители, които при платена такса нямали вода за напояване. На място служителят заварил Йорданка, която по думите му отклонявала водата към своя нива с картофи. Двамата се скарали, мъжът повикал помощ на телефон 112 и тръгнал с мотора си да посреща полицаите.
 
 
Тогава жената подкарала буса си, настигнала го и го блъснала, а той паднал до напоителен канал и си ударил главата. По-късно лекари установили лека телесна повреда. Йорданка първоначално спряла, но после тръгнала с колата, вратата й се отворила и жената паднала на пътя, като също се наранила.
 
При полицейската проверка служителят на „Напоителни системи“ бил глобен с 1000 лева от органите на МВР, защото се оказало, че кара мотопеда си без книжка.
 
Йорданка твърди, че Васил нарочно се опитал да ѝ препречи пътя, за да предизвика инцидент. Според нея не е имало сблъсък между буса и мотора. По думите й, служителят на "Напоителни системи" и двамата оплакали се от безводието земеделци са я измъкнал от колата и са я пребили. Стопанката настоява, че е невинна и иска да бъде оправдана.