Наближава крайният срок, в който земеделските стопани могат да подават възражения по обхвата на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2015.
 
Земеделските стопани могат да проверят дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на специализирания слой. Справките се извършват на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие” в раздел „Система за индивидуална справка по Директни плащания”.
 
При несъгласие с посочените данни кандидатите могат да подават възражения до министъра на земеделието и храните. Образци на жалбите се генерират автоматично от Системата за индивидуални справки на Фонд „Земеделие”. Попълнените документи се приемат до 25 януари 2016 г. включително в областните дирекции „Земеделие”. Възраженията задължително трябва да съдържат идентификаторите на парцелите, които не са включени в допустимия слой за подпомагане.
 
При затруднение в проверките на данните или при подаването на възраженията, земеделските стопани могат да се обърнат за помощ към областните и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
 
След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъде подготвен и финалният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2015. На базата на тази актуализирана информация ДФ „Земеделие” – РА ще извърши окончателните оторизации по схемите и мерките на площ.