Специализирано изложение на фермерски овчи и кози продукти ще има в дните от 19-ти до 21-ви юли на Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019. 

Как да подготвите проект по мярка 6.3?

Производители, регистрирани по Наредба 3 и Наредба 26, ще могат безплатно да предлагат истински качествени храни от овче и козе мляко и месо.

Възможността за стопаните да стигнат до максимално голям брой потребители на най-мащабното общобългарско събитие на годината- Роженския събор е осигурено от Национална овцевъдна и козевъдна асоциация чрез Държавна помощ за участия в изложения от Министерство на земеделието, храните и горите.

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ 2019 ще се  проведе в Родопите от 19-ти до 21-ви юли и ще съчетае етнокултурния аспект на събитието с животновъдството, което е изконен родопски поминък и е в основата на народната култура, фолклора и занаятите. Роженските поляни ще бъдат украсени от на-голямото българско знаме с площ над 7000 кв.м.  

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ се организира от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Смолян и Община Чепеларе.