Фирма Варекс ООД проведе втора от серията демонстрации на селскостопанска техника – този път във великотърновското село Раданово.

Събитието събра десетки земеделци и кооперации от централна и северна България. В едно от полетата на фирма „Краси“ ООД те имаха възможност да се запознаят с най-новата земеделска техника, която фирма Варекс предлага на пазара.

През последните години Варекс засилва позициите си на пазара във всички региони на страната. Ето какво споделя пред камерата на Трактор.БГ търговският директор на фирмата Филип Лазаров:

„Аз искам да кажа само, че ставаме все по-добри, в това с което сме се захванали, а именно в едно пълно регионално присъствие във всички краища на България. Това е втора демонстрация, от серията такива, които сме предвидили за месец октомври и с нея искаме да покажем нашето присъствие в този регион.“

 

На демонстрацията бяха показани 11 комбинации от машини – гумено-верижен трактор Challenger, трактори Valtra, агрегатирани с почвообработващ инвентар с брандовете Simba Great Plains, Goizin, Maschio Gaspardo. За първи път в България беше представен мултифункционален култиватор SLD 540 на Simba Great Plains.

 

Демонстрацията стартира с гумено-верижен трактор Challenger модел 865 C 570 к.с., който беше агрегатирaн с продълбочител Simba Great Plains Flatliner с работна ширина 4,20 м, 7 работни органа и дълбочина на продълбочаване до 50 см. Уникалната ходова система на трактора – с 2 до 3% буксуване, осигурява изключителна ефективност при обработките. Тракторът е с двигател Catterpiller T18, с макс. мощност 570 к.с. Гумено-верижните трактори са много икономични – при различните типове обработки се постига много нисък разход на гориво – при дисковане се изразходват около 460 мл/дка ДГ, при мултифункционална обработка – около 1 – 1,200 л/дка, при оран – 1,600 до 1,800 л/дка и при продълбочаване до 50 см – 2 – 2,300 л/дка. Втората комбинация от машини беше трактор Valtra T175H, 185 к.с. в комбинация с 4-корпусен навесен обръщатетел плуг Taurus с оребрени тела.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

Краси ООД - Велико Търново - Краси Милков, Управител


Третата комбинация, която фирма Варекс предложи на фермерите бешя трактор Valtra Т191H , 205 к.с, в комбинация с 5-корпусен обръщателен навесен плуг Goizin Taurus с гладки тела. Плуговете Goizin са на френската фирма Eurotechnics Agri, а в България се предлагат от фирма Варекс за трета година. В комбинация с колесните трактори Valtra, те са предназначени за малки и средни производители, както и за кооперации. През последните 2 години фирма Варекс разширява гамата техника, която предлага на пазара и към средните и малките земеделци.



Следващата комбинация – трактор Valtra, серия S, модел 353, 370 к.с., беше агрегатиран с култиватор Simba Unipress 8,20 м. Култиваторът работи както в оран, така и в поле след жътва за подготовка за сеитба на есенници. Unipress е комбинация от работни органи за плитка обработка, заедно с патентованите от Simba DD валяци, които гарантират специално покритие на повърхността на почвата и осигуряват регулярно движение на влагата в дълбочина. В същия момент се запечатва горния слой на почвата, за да се съхрани влагата.



След култиватора в полето влезе трактор Valtra T191H, в комбинация с т.нар. разрохквач Simba TL, работна ширина 3 метра. Комбинация от трактор Valtra T 191H заедно с мултифункционелен култиватор X-Press 4,60 м на Simba Great Plains. Това е тип дисков култиватор с DD валяци на края. Идеален е за подготовка на почвата след жътва, за разсичане на растителни остатъци.



Гумено-верижният трактор Challenger, агрегатиран с мултифункционалния култиватор SLD 540 на Simba Great Plains демонстрираха отлична работа на полето. Този култиватор разполага с ред дискове, ред продълбочители (до 25-30 см), втори ред дискове и DD валяци. Комбинацията от двете машини води до много висока производителност. Тракторът е изключително щадящ почвената структура. При общо тегло от около 27 тона с оборудването, налягането, което оказва върху 1 кв. см площ е от порядъка на едва 500 гр. За сравнение при колесните трактори това налягане е около 1,5 кг. Работната скорост на трактора, спрямо типа обработка достига 10-12 км/час. Много нисък радиус на завоя при гумено-верижния трактор.
 

В полетата на фирма Краси ООД, които са разположени в северна, централна и северозападна България работят няколко гумено-верижни трактора Challenger, трактори Valtra и прикачен инвентар. Управителят на фирмата Краси Милков споделя впечатленията си от партньорството с Варекс: С фирма Варекс работим от 3 години, като имаме закупени доста машини от тях – четири верижни трактора Challenger от най-високия клас и също 4 пръскачки RoGator, като досега не сме имали проблеми с тези машини.



Питаме г-н Милков още как се справиха машините, закупени от фирма Варекс през тежката сеитбена кампания тази есен: „Машините са доста по-тежки от прикачния инвентар, с който работят и имат така да се каже аванс, който е толкова важен в такива сушави години като тази. При тези тежки условия, машините се справиха отлично.“

 

От средата на тази година фирма Варекс представлява на българския пазар сеялките Maschio Gaspardo. Бяха представени две сеялки в комбинация с трактори Valtra, предназначени за малките и средните стопанства. Трактор Valtra A93, 105 к.с. Работи в полето с класическа сеялка Maschio Gaspardo Nina, 4 метра, а по-големият Valtra N121, 135 к.с. ся с 4-метрова пневматична сеялка Maschio Gaspardo Pinta. След сеялките беше показана комбинацията от трактор Valtra A93 с гумен валяк Simba Great Plains, 8,20 м.

В края на полевата демонстрация на полето излезе самоходната пръскачка RoGator 655. Оборудвана е с двигател AGCO Sisu Power, 6000л. Резервоар Има 36 м размах на алуминиевите криле, с аутбум. Rogator има възможност за регулиране на колеята хидравлично в движение, като разполага с 4 независими управляеми колела за по-малък радиус на завоя. Възможност за регулиране на просвета в движение. Окачването на щангата е тип OptiRight, което прави пръскачката подходяща за работа при пресечени и неравни терени. Пръскачката е предназначена за стопанства с мащаби над 20 хил. дка., но фирма Варекс предлага и по-малките пръскачки Spra Coupe 4000 и 7000 за по-малките стопанства.



На 17 октомври Варекс организира поредната демонстрация, която ще се проведе в гр. Първомай, пред градския стадион от 11 часа.

 

Какво още да очакваме от Варекс в близките месеци, научаваме отново от Филип Лазаров: „Много са инициативите, които сме подхванали. В близко бъдеще, ни предстои откриване на нова база в гр. Русе. Много новости ще има от Valtra, както и от другите брандове, които представляваме. По важното е че ние си гоним задачите, като се стремим да нашите екипи да стават с все по-висока квалификация, по-добре подготвени и да отпимизираме дейността си от гледна точка на времето за реакция.“

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

Филип ЛАзаров - Търговски директор - Варекс ООД


 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!