Има промени по отношение на директни плащания 2015, които започват от тази година и е съществено важно да им обърнем внимание още сега.
 
Много важно за фермерите е как си правят сеитбооборотите за следващата година и как ще се нагодят към новите условия за получаване на директни плащания. Това каза пред Фермер.БГ Христо Цветанов от Института по агростратегии и иновации. 
 
Фермерите трябва да са наясно кои са най-важните условия, за да направят успешен сеитбооборот, за да получат директни плащания – покриване на зеления компонент, стандартите по кръстосано съответствие, кое е важно за ЕНП-тата и приоритетно екологичните площи. Приканвам колегите земеделци да си погледнат сеитбооборота – според новите изисквания за директни плащания те трябва да имат около 30% слята повърхност, 5% ЕНП-та, които могат да се правят с угари, протеинови култури, каза Христо Цветанов.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:


 
Правилният сеитбооборот е в основата на директните плащания, които ще получават земеделските производители по Общата селскостопанска политика (ОСП 2015-2020), посочи още Цветанов. 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!