Екипът на Фермер.БГ знае колко е важно за земеделските производители да знаят в аванс какво ще е времето, за да планират дейностите и ресурсите в стопанство. Тази предварителна организация винаги води до спестяване на излишни разходи и подпомага успешно развитие на всяка ферма.
 
Това е и основната причина да стартираме новата рубрика Агропрогноза. В нея ще откриете актуална, специализирана и хиперлокализирана прогноза за времето.
Информацията покрива тридневен диапазон и посочва какви ще са агроклриматичните условия в четири часови точки -  20:00 ч., 02:00 ч., 08:00 ч. и 14:00 ч. за всеки от дните. 
 

Специализирана информация за фермери

 
Освен стандартните показатели като температура, вятър и валежи, прогнозата съдържа и данни за състоянието на почвата. Така цялата необходима информация за фермерите е събрана на едно място.
 

Хиперлокалност

 
Фермерите могат да променят локацията и така да проверяват агрометеорологичната прогноза за землищата, в които обработват земя или животните им пашуват. 
 
Ако една локация е посочена веднъж, няма да има необходимост стопаните да я въвеждат отново. При влизане рубриката последно избраното населено място ще бъде активно. 
 

Бърз и лесен достъп

 
Метеорологичните условия са пряко свързани със земеделската работа. За да стигате бързо и лесно до прогнозата за времето,  екипът ни е предвидил банер -  отправка към рубриката. Ще го откриете вдясно на всяка страница от сайта. Този банер автоматично разпознава Вашата локация и ще показва данни за агрометеорологичните условия за мястото, на което се намирате в момента.