Дъждът, който валя в продължение на час вчера следобяд в района на Нова Загора, бе между 50 и 60 л на квадратен метър. Трябва да свикваме да понасяме и тези природни явления, каза кметът на Нова Загора Николай Грозев за БНР. 
 
Съобщава се за наводнени улици и ниви. За улеснение на пострадалите земеделци е създадена организация за подаване на заявление за обезщетение до кмета на населеното място. Те ще бъдат компенсирани в най-кратък срок, обеща ресорният министър. 
 
Градушка с големината на орех падна и в Карловско. Унищожени са зеленчукови, розови насаждения и лозови масиви. Пострадали са селата Каравелово, Богдан и Столетово. Градушката е продължила едва 10 минути, но е била достатъчна, за да порази дворове и ниви.
 
По нареждане на земеделския министър Десислава Танева тръгват комисии, които да оценят щетите. На място се очакват да пристигнат директорът на Областна дирекция „Земеделие“ – Пловдив, и директорът на Областна дирекция „Земеделие“ – Сливен, съобщиха от пресофиса на агроминистерството. 
 
От Изпълнителна агенция за борба с градушките съобщават, че засегнатите райони в Карловско и Новозагорско не са защитени срещу градушки. Такива действия не се извършват и над населените места, припомнят от Агенцията.
 
До края на месеца се очаква да заработи новата ракетна площадка и команден пункт в село Тъжа в област Стара Загора. По план тя трябва да покрие именно районна, който беше пометен от природното бедствие.