Георги Събев и Крум Неделков отново влизат като заместник-министри в Земеделското министерство с мандата на служебен кабинет. Това стана ясно, след като служебният министър-председател Гълъб Донев назначи експедитивно 25 заместник-министри.

Гласувайте: Какво очаквате от служебния земеделски министър?

На втория ден от новия кабинет на Румен Радев правителствената пресслужба съобщи имената и на заместниците в отделните ведомства. Към този момент в агроминистерството е ясно, че отново заедно ще работят Георги Събев, Крум Неделков и Явор Гечев, но последният този път е в ролята на министър. Тримата бяха заместник-министри на земеделието в кабинетите на президента от 2021 г.

Георги Събев притежава дългогодишен опит в сферата на европейските политики по земеделие, селско стопанство, развитие на селските райони, рибарство и международна търговия. В периода септември 2012 г. – май 2021 г. той заема длъжността парламентарен съветник на трима последователни членове на Европейския парламент от България. Има образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика, икономика на хранителната индустрия от Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Доц. Крум Неделков е дългогодишен университетски преподавател, а от януари 2020 г. е и заместник-декан по учебно-методична дейност на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет в Стара Загора. Завършил е ветеринарна медицина в същия университет. Специализирал е в САЩ. В екипа на бившия служебен агроминистър проф. Бозуков той отговаряше за "Животновъдство" и "Растениевъдство". 

Явор Гечев, Крум Неделков и Георги Събев бяха заедно освободени от длъжност като зам.-министри на земеделието на 20 декември 2021 г.