Европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони г-н Фил Хоган планира посещения в Социалистическа република Виетнам, Република Сингапур и Република Индонезия, в периода 2 – 9 ноември 2016 г. с цел идентифициране на нови пазари.
Визитите целят да отворят вратите на операторите от ЕС към пазарите на цитираните по-горе държави не само за базови земеделски продукти, но и за преработени продукти с добавена стойност.
 
По време на посещенията се предвиждат срещи на политическо ниво, дискусии с представители на бизнеса и предприемачи, участие в семинари, както и в официалното откриване на Международното изложение SIAL Interfood в Джакарта. Поради тази причина, комисар Хоган е изразил желание да бъда придружен от ръководители на компании, представляващи ключовите сектори в търговията на ЕС със съответните държави. 
 
Срокът за заявяване на участие в делегацията на комисар Хоган е 16 август 2016 г., като регистрацията се извършва по електронен път на следния електронен адрес: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLMAGRIVietnamSingaporeIndonesia2016.
 
Следва да се има предвид, че разходите за посещенията ще са за сметка на участниците.