Фермерският фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“, който се провежда всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) празнува на 4 юли тази година своя първи рожден ден.
 
 
„Как неусетно мина една година, откакто за първи път фермери и малки занаятчии донесоха вкусни храни. Постепенно се наложихме и вече имаме редовни посетители и верни почитатели. Без всички вас нямаше да ни има!“, написаха организаторите от Фондацията за биологично земеделие „Биоселена“.
 
По време на празника ще има дегустации и кулинарни демонстрации, като началото е в 10:30 часа в Демонстрационната шатра и на фермерските щандове. Посетителите ще могат да участват и във филмчетата, които ще бъдат заснети на рождения ден.
 
Вече се превърна в традиция фестивалът да предлага всяка седмица в центъра на София разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя.
 
 
Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и Сдружение  „За Земята“ , както и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.
 
Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите № 3 и № 26 на МЗХГ или по Закона за храните. Много от тях в районите от „Натура 2000“  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.
 
Организаторите изразиха благодарност към всички, които подкрепят Фермерския фестивал. Сред тях са Програма Европа – 2018 на Столичната община, Столичната община, Район „Красно село“, МЗХГ, Българо-швейцарската програма за сътрудничество, както и всички, които които купуват от Фестивала.