Открит фермерски пазар „Празник на плодовете и зеленчуците” ще се проведе от 31 май до 2 юни 2013 г. на Общинския пазар в гр. Благоевград.

Събитието е част от кампания за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., която се осъществява по проект на Министерство на земеделието и храните.

На 16 специално изградени щанда български производители ще изложат своята продукция, а посетителите ще имат възможност да опитат пресни плодове и зеленчуци, млечни и месни продукти, хляб и сладка.

По време на пазара всички заинтересовани лица ще могат да се информират за Програмата за развитие на селските райони. Ще бъдат представени добри и успешни практики на земеделски производители с цел да се обмени опит и да се насърчат всички заинтересовани групи да се възползват от предоставеното подпомагане от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Официалното откриване на фермерския пазар ще бъде на 1 юни 2013 г. от 10:30 часа на Общинския пазар в гр. Благоевград. Във връзка с „Деня на детето” ще бъде организиран конкурс за детски рисунки на тема “Моите любими плодове и зеленчуци”, а за най-добрите рисунки са предвидени награди. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат децата от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Пиринска китка” към Обединен детски комплекс - Благоевград.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!