Серията от онлайн семинари на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) продължава с темата за храненето на зеленчуци при биологично производство. Събитието ще се случи на 29 октомври, четвъртък, между 13:30 и 16:00 часа.

Биопроизводители настояват: 15% от земеделската земя да бъде био до 2030 г. 

Със свои презентации ще се включат проф. д-р  Хриска Ботева и гл.ас. д-р Цветанка Динчева от Института по зеленчукови култури (ИЗК) „Марица“ в Пловдив, както и инж. агр. Здравка Смиленова –  водещ експерт в областта на биологичното и интегрираното производство.

Основни теми на уебинара:

• Кратка предистория на биологичното поле в пловдивския институт;
• Хранене на биозеленчуци, поддържане и подобряване на почвеното плодородие;
• Видове торове в биологичното земеделие;
• Специфични изисквания на картофи, главесто зеле, грах, фасул и други към хранителни вещества – схеми на торене и видове торове;
• Новости при торенето в биологичното земеделие.

Организаторите припомнят, че участието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация ТУК.

Може да се регистрирате и с електронно писмо на [email protected], като посочите име и фамилия, имейл и като какъв искате да участвате – земеделски стопанин, съветник, научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго.

Ако имате въпроси, се обърнете към Петя Куманова от екипа на НСЗЗ на: [email protected] или 0887 626 246. Пълната програма е качена ТУК.