Фермери и занаятчии, производители, търговци, обучители, техници и консултанти могат да вземат участие в безплатен онлайн семинар за представяне и обмяна на идеи за производството на занаятчийско сирене.
Срещата е от 10:00 ч. на 17 декември в zoom на български език.
Регистрирайте се 

Събитието е организирано от FACE, Европейската мрежа на фермерските и занаятчийски производители на сирене и млечни продукти, където и България членува с представителството на Фондация “Биоселена”, информираха от фондацията. 

Специално внимание в дискусиите ще бъде отделено на платформата Itinere (www.itinere.eu) и възможностите, които предлага за предоставяне на полезна информация за мандри, магазини, доставчици на обучение и други за стажове и програми за обучения.

Потребителите могат да търсят нужната им информация по държава, език, продукти, вид мляко, както и различни други критерии. При интерес те могат да се свържат с мандри и магазини в платформата чрез формуляр за контакт.

Вижте представянето на платформата.

Проектът FACE in itinere работи за подобряване на достъпа на производителите и търговците на занаятчийски сирена и млечни продукти до програми за обучение, адаптирани към техните специфични нужди, като се използват мрежи и мобилност в цяла Европа.