Благотворителната организация AMURTEL Румъния се занимава с множество социални проекти, а от 2011 г. се насочи и към солидарното земеделие, съобщо Органично и устойчиво общество.
 
Какво означава това?
 
Организацията изгражда органична ферма в Пойени, в близост до свое защитено жилище за деца. Целта на фермата е чрез своята продукция да получи по-голяма финансова независимост и да осигури на децата в защитеното жилище, както и на тези в социалните си центрове, качествена и екологично чиста храна. 
 
За момента фермата осигурява работа на двама души, на които им предстои да напуснат защитеното жилище, като по този начин им помага да придобият опит и работни навици. Останалите деца от защитеното жилище също прекарват време във фермата и имат по няколко седмици през лятото, като помагат с различни задачи от ежедневната работа. 
 
Излишната продукция, която фермата произвежда, се продава чрез група за солидарно земеделие. През първата година се включват 20 души, сред които активисти, родители на деца от детски градини и други заинтересовани лица. Те заплащат първоначална такса, която е била необходима за стартиране на сезона, а след това се заплаща И фиксирана цена за една кошница, като доставките се извършват веднъж седмично. 
 
Организацията предоставя възможности за посещение и доброволен труд, но също така организира и курсове по органично земеделие, с надеждата в бъдеще да привлекат и други дребни земеделци от района, за да могат да предлагат на потребителите по-разнообразни продукти, а също така и да помогнат на дребните производители да намерят пазар за продукцията си.