Иновативната, но неразбираема инициатива на служебното ръководство на Министерство на земеделието да включи студент като част от екипа на министъра на земеделието, вече има своя тържествен финал. 

Макар и за съвсем кратко - като се има предвид, че изборите са в неделя - 2 октомври, Десислава Бонева ще научи какво е да си съветник на земеделския министър и ще бъде пълноправен член на политическия кабинет на Явор Гечев.

Тя е докторант към катедра „Фитопатология“, с научна специалност „Растителна защита“ в Аграрния университет в Пловдив. 

Агри.БГ я представи преди време в рубриката Дамите в селското стопанство.

Семейството на Бонева се занимава със зърнопроизводство повече от 30 години. От малка е част от аграрния бизнес и съпътстващите го проблеми.

Студентката притежава сертификат за стаж по програмата „Молекулярна характеристика на вирусните заболявания, причинени от фитоплазмени гъбички“ към Erasmus+ и  e наградена за „Студент на годината 2020“ към Аграрен университет за високи постижения в образованието и личностното развитие в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“.

 снимка: личен архив

Иначе, в конкурса взеха участие повече от 20 студенти. Участниците бяха от различни висши учебни заведения, сред които Лесотехническия университет, Тракийски университет, Университет за национално и световно стопанство (УНСС) и от Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров“, информираха от аграрното ведомство. 

Агри.БГ честити позицията на младата дама и й пожелава успех, въпреки краткия период, в който ще заема длъжността на съветник на министъра на земеделието.