Председателят на Селскостопанска академия (ССА) доц. д-р Христо Бозуков откри кръгла маса на тема „Представяне на актуализирани резултати от моделирането на сектор зърно и мляко” в Института по аграрна икономика в София. Семинарът се реализира в рамките на изпълнението на проект САРА - „Създаване на Център за икономически анализи на селското стопанство”, финансиран от Фондация „Америка за България”.

 

До момента по проекта са разработени два от предвидените 4 модела – т.нар. зърнен, обхващаш 5 култури от секторите зърно и маслодайни, и млечен, включващ кравето и овче мляко и свързаните с тях продукти. В рамките на семинара проф. Уилям Майерс от Университета в Мисури, САЩ представи глобалните тенденции за развитието на сектор зърно и маслодайни култури.

 

Експерти от Института по аграрна икономика представиха доклади „Предлагане и сценарии за развитие в средносрочна перспектива на избрани култури в България“, „Предвиждания за търсенето и използването на избрани култури в България в средносрочна перспектива“ и „Предвиждания за развитието на млечния сектор в България“.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!