До Великден МЗХ се очаква да пусне преразпределителните плащания към фермерите, научи Фермер.БГ. Информацията все още не е потвърдена официално, но според наши източници в МЗХ и Разплащателна агенция, плащанията ще са налице до Великден.

 

Право на подпомагане по схемата за преразпределително плащане имат земеделски стопани, които имат право на плащане по СЕПП. Преразпределителното плащане се предоставя под формата на завишено плащане на площ за първите до 30 хектара, за които земеделският стопанин е получил подпомагане по СЕПП. 


Кандидатите за подпомагане по схемата за преразпределително плащане подават общо заявление съгласно Наредба № 5 от 2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания, в което заявяват участие в нея. Кандидатите за подпомагане, за които се установи, че са разделили стопанството си с цел да се облагодетелстват от преразпределителното плащане, по смисъла на чл.125а, параграф 6 от Регламент (ЕО) № 73/2009, не получават преразпределително плащане.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!