В 10 ч днес в София официално ще бъде открит Есенният фестивал на меда, който ще се проведе от 16 до 21 септември в градинката срещу Халите. В него ще участват над 40 пчелари от цялата страна.

 

Провеждаме фестивала по традиция два пъти годишно, през 2013 г. - дори три пъти, защото през август се проведе и на Национална седмица на меда в София, Шумен и Кюстендил. Посвещаваме Есенния фестивал на меда на Празника на София – 17 септември“, сподели пред репортер на Фермер.БГ инж. Михайлов, председател на Съюза на българските пчелари. И допълни, че целта на тези форуми е популяризирането на българските мед и пчелни продукти - и като храна, и като лекарство, както и възможността в рамките на специализираните изложения повече хора да могат да си купят натурални пчелни продукти директно от производителите.

 

След откриването на фестивала, от 11:30 ч в зала на Съюза на запасните офицери, на ул. „Христо Ботев“ 48, ще се проведе кръгла маса по проблемите на пчеларството. Във фестивалните дни ще бъдат проведени конкурси за най-добре аранжиран щанд, за млад проспериращ пчелар, за представени продукти. Ще бъде избрана и Царица на фестивала 2013. По традиция ще се проведе и пчеларска вечер, а в един от дните ще бъде организирано посещение на пчелин за обмяна на опит.

 

Очаквайте подробности!


 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!