Италианската самоходна пръскачка Grim GP Maxi вече е на българския пазар от Универсал НВГ Долна Оряховица. Пръскачката направи своя дебют на изложението АГРА 2014 и привлече интереса на професионалните фермери.

Пръскачката Grim GP Maxi e пригодена за българските условия на работа. На първо място е добрата височина на машината. Тя не е с големи размери и позволява доста добра гъвкавост и висока скорост на работа.

Пръскачката е подходяща за пръскане на високи култури като рапица, царевица и слънчоглед благодарение на високия си просвет от 1550 мм. Голямата стабилност на машината е именно благодарение на доброто окачване на машината спрямо оста и спрямо шасито, както и благодарение на пневматичното окачване и въздушните ѝ възглавници.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 



Своя премиера за България направи и дисковата брана Brix. Вълнообразната форма на почвообработващите дискове срязват отлично почвата и всякакви видове растителни остатъци. Дисковете са монтирани към оста с двойни конусовидни ролкови лагери. Обслужването на машината е само един път годишно или на всеки 3000 декара.


Вълнообразната форма на почвообработващите дискове работещи един до друг, срязват отлично почвата и всякакви видове растителни остатъци. Браните от тази серия много добре подравняват почвата и смесват растителните остатъци от горният слой на почвата. Чистачите предпазват дисковете от задръстване при по-влажни и по-тежки условия на работа.


Браната може да работи на предна и на задна навесна система, както и да се комбинира с други машини. Основно предимство на машината е, че осигурява много добра подготовка на семенното легло. Браната работи много добри при сухи условия – един от основните проблеми за българските земеделци през последните години.

Браната с вълнообразните дискове без валяк се предлага в работни ширини от 3 до 6 м, а в комбинация с валяк – за допълнително натрошаване на буците и подравняване на терена се предлага в работна ширина 3 м.

Премиера за българския пазар по време на АГРА направи тъч терминалът Mueller Elektronik Touch 1200. Той позволява едновременно наблюдение на пет функции, като например - навигационния режим, работното меню на инвентара, едновременно наблюдение на две камери, следящи за работния процес и меню по избор измежду режим диагностика или пък режим за навигиране до полето.

Универсал НВГ показа и обновения терминал Mueller Elektronik Track Guide 2. Новост са двата приемника, с които вече работи навигацията за още по-добра прецизност.

Основното предимство на всички терминали на Mueller e, че те са съвместими по ISOBUS с инвентара, произведен почти от всички европейски производители в момента.

От скоро Универсал НВГ предлага и датски влагомери. Новите датски влагомери Super Tеch характеризират с много добра точност – сравнена с лабораторни условия. Те притежават мелничка – тоест измерват не само външната влага на зърното, но и вътрешната, която е по-съществена.


© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!