В Програмата за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020) като приоритетни са заложени изоставащите към момента сектори животновъдство, овощарство и зеленчукопроизводство. Това каза пред журналисти в Министерство на земеделието проф. Димитър Греков, предаде репортер на Фермер.БГ. Той заедно с екипа си представят първия вариант на ПРСР 2014-2020, разгледан преди дни от Тематичната група.

Министър Греков съобщи още, че акценти в новата ПРСР ще бъдат осигуряването на поливна вода за всички земеделски производители; малките и семейните ферми, както и производството на традиционни продукти със специфични качества и биопроизводството.

Специално място в новата ПРСР е отделено на преработката, тъй като  до момента констатациите на МЗХ са, че от една страна има недостиг на суровини, а от друга – преработвателната промишленост е недостатъчно развита.

Чрез новата Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014-2020 г. целим увеличение на добавената стойност от земеделие, създаване на работни места и спиране на обезлюдяването в селските райони, посочи министърът. Общият размер на новата ПРСР 2 380 000 000 евро.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!