Изпълнителният директор на Интерагри България Даниел Минев стана Агробизнесмен на България за 2014 година. Отличието му беше връчено от заместник-министъра на земеделието и храните Васил Грудев на пресконференция в БТА. Наградата се присъжда за заслугите за развитие на българското земеделие чрез модернизиране на производството с техника от най-съвременни машини и технологии.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:



 

"Горд съм да приема това високо отличие и го посвещавам на целия екип на Интерагри България, който изграждаме в последните две години и продължаваме да го изграждаме. Това е екип от много добри специалисти. За нас тази награда е един ветропкозател, че вървим в правилната посока", посочи Даниел Минев при приемане на отличието. Той благодари и на партньорите на Интерагри от New Holland и Greoire Besson, както и на всички бизнес партньори в страната.

Според Минев мисията на фирма Интерагри е да направи българските земеделци лидери в Европа, "а това се постига не само със земеделска техника, но и с най-съвременните и високотехнологични машини, както е във всяко друго проиводство."

По време на награждавеането зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев заяви, че е похвално начинанието да се отличават хора с принос към българското земеделие.

Интерагри България е създадена през 2013 година. "Главната цел, заради която се доверихме на компанията,  е да възстанови водещата позиция на бранда New Holland в България, каза Франческо Вецали, Бизнес директор New Holland Agriculture за Балканите.

В самото начало на 2014-та година Интерагри България стана и официален представител на френската компания Gregoire Besson - лидер в почвообработващата техника, а по-късно през годината фирмата започна да предлага и престижния бранд навесни, прикачни и самоходни пръскачки Agrojet.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!