На полева презентация край Париж, CASE IH представи новата серия комбайни CASE IH 7240, 8240 и 9240. Те използват утвърдената вече повече от 10 години технология Axial Flow с един ротор.

 

Новите модели комбайни от тази серия са оборудвани с иновативни мощни двигатели Cursor с обем от 11 до 16 литра. Максималната мощност при флагманът CASE IH 9240 е 635 к.с. Двигателите използват иновативна система за охлаждане с автоматичен варио-контрол на вентилаторите. Това води до по-нисък шум при работа, ниски обороти на двигателя, както и по-голяма икономия на гориво, което пък от своя страна редуцира вредните емисии по стандарта Tier 4 Final.

 

Новите двигатели при тази серия комбайни са разработени специално за Европа и гарантират по-бърза жътва, лесно очистване на зърното при по-голяма площ, както и по-плавна работа независимо от външните климатични условия.

 

Пред камерата на Трактор.БГ Пол Харисън от CASE IH заяви :
„9240 е флагманът на новата серия. Съчетанието от новия двигател с мощност 635 к.с. и повишеният приемателен капацитет при жътва, позволяват да се работи с големи хедери както при прибиране на пшеница, така и на царевица и слънчоглед. По-високият капацитет на система позволяват по-качествено и бързо очистване на зърното при загуби под 0.01%.“

 

ВИЖТЕ ВИДЕО:

CASE IH 240 -2015 - видео

 

Новата серия комбайни CASE IH 240 могат да бъдат агрегатирани с хедери за жътва CASE IH VariCut с работна ширина до 12,5 метра/. Те също са разработени специално за зърнопроизводителите в Европа и позволяват да се използва оптимално капацитета на комбайна. По време на презентацията бе показан и хедерът Terra Flex, който се адаптира автоматично към неравностите на терена по време на жътва.

 

Комбайните от новата серия са оборудвани с най-висок клас гуми Michelin и Mitas, които позволяват управление с ниско налягане в гумите и минимално утъпкване на почвата. Като опция се предлага и гумено-верижно задвижване на предния мост с ширина на веригите 610 или 724 мм. , което осигурява максимална ширина на комбайна от 3,5 метра. Това задвижване е изключително предимство за баланса на комбайна и по-малкото утъпкване на почвата, предвид 14 400 литровия бункер за зърно.

 

CASE IH 240 са изключително приятни за управление. Всички основни контролни функции са изведени за работа с дясната ръка на оператора, където е и мултифункционалния контролен джойстик. Лесни за управление са също хедера и разтоварващият шнек, като за всеки бутон е помислено логически.

 

CASE IH 9240

 

Новата система AFS Pro 700 позволява бързо компютърно управление на комбайна. Например при преминаване от жътва на една към друга култура, само с натискане на тъчскрийна се стартира очистване на комбайна.

 

Новата серия комбайни CASE IH 240 Axial Flow ще бъдат представени официално на българския пазар в началото на 2015-а година от Тайтън Машинъри България.

 

CASE IH 9240
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!