Премиерът Бойко Борисов пристига утре в харманлийското село Бисер заедно със земеделския министър Мирослав Найденов и министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.

 

Те ще се запознаят с хода на възстановителните работи в наводненото през февруари селище и ще връчат заповеди за одобрение на 10 проекта за подпомагане на пострадали земеделски производители от общините Харманли и Любимец. Още два от проектите, с които те са кандидатствали по Програмата за развитие на селските райони, са в процес на окончателно одобрение от Държавен фонд "Земеделие". Помощта е в размер до 7 500 евро като ежегодно се изплащат по 1 500 евро.

 

Целта е одобрените полупазарни стопанства да станат пазарни след успешното приключване на проектите и да се издържат от земеделската си дейност, както и да осигурят допълнителни работни места в района като наемат временни или постоянни работници. Общата стойност на проектите е около 180 000 лв. - уточниха от пресцентъра на правителството.

 

В Бисер премиерът ще проследи хода на строителството на първите 10 къщи, възстановявани с доброволни дарения, както и довършителните работи в селската църква, която също сериозно пострада при наводнението.
 

Също утре 4-и юли 2012 г. от 14:30 ч. в Ритуална зала, гр. Елхово ще се проведе среща със зам. министъра на земеделието и храните Светлана Боянова със земеделски производители и бенефициенти по ПРСР от община Елхово. Всички желаещи от община Елхово могат да присъстват на срещата и да поставят своите въпроси.

 

Преди срещата Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще участва в откриването на жътвената кампания в община Елхово.

 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!