Боровинките, тяхното правилно отглеждане и успешно реализиране у нас ще са една от водещите теми на InteliFresh 2019 – „От градината до щанда". Второто издание на форума ще се проведе на 22 февруари в хотел „Санкт Петербург“, Пловдив.
 
Събитието ще срещне производителите в бранша с големи търговски вериги в България, други български и чуждестранни търговци, преработватели и доставчици на технологии и услуги.
 
Вече над две години ИнтелиАгро проучва бизнеса с боровинки. В началото на лятото е планирана първа работна среща за инвеститори „Как да управляваме успешно бизнеса с боровинки?”. 
 
 
В програмата ще вземат участие хора с богат опит от различни части на Европа, успешни фермери и най-добрите доставчици на посадъчен материал и оборудване. Желаещите да вникнат в тънкостите на производството могат да отскочат до Сърбия за обмяна на опит.
 
За трета година организаторите са подготвили изданието Inteli AgroBook 2019, което следи тенденциите на пазарите на селскостопанска продукция. Фокусът на това издание е изцяло в сектор „Плодове и зеленчуци“, като специално място е отделено за боровинките в материала „По пътя на синьото злато“.
 
Inteli AgroBook 2019 ще се разпространява единствено като подарък ексклузивно сред участниците на InteliFresh 2019. Участието на форума е само с предварителна регистрация на www.agroevents.eu. Крайният срок за записвания е 20 февруари.