Стотици хиляди германци протестират днес в центъра на немската столица Берлин, предаде репортер на Фермер.БГ. Природозащитници, екоорганизации, представители на малки и семейни ферми, организации на производителите, обикновени граждани протестират мирно срещу индустриализираното селскостопанско производство, което се развива в Германия. 
 
Подобен протест се организира всяка година през януари, успоредно с най-голямото световно изложени за селско стопанство, храни и градинарство Зелена седмица в Берлин. 
 
 
Протестът тази година протича под мотото „Писна ни!“ и с него протестиращите казват „не“ на  все по-интензивното земеделие, прекомерната употреба на изкуствени химически торове и препарати за растителна защита, нехуманното отношени към селскостопанските животни в индустриализираните ферми, прекалената употреба на антибиотици за животновъдството, както и употребата на ГМО фуражи. 
 
Протестиращите се обявяват и в защита и ЗА стимулиране на биологичното производство, което се прави по без пестициди и синтетични торове; без използването на антибиотици за животни и ГМО фуражи. 
 
Текст и снимки: София БЕЛЧЕВА, Фермер.БГ